Brojni sadržaji posljednjeg dana
6

Nastupom komičara Peđe Bajovića zatvoren Sarajevo Holiday Market

Klix.ba
(Foto: Dženat Dreković)
Posljednji dan 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa obilježili su brojni sadržaji za djecu i odrasle.

U dječijoj igraonici Argeta Junior Play House mališani su se jučer zabavljali uz Face Painting, crtane filmove i bajke braće Grimm u Bajkovitom ćošetu. Djed Mraz i vilenjak su najmlađe posjetitelje dočekivali u Coca-Cola kućici od 16 do 20 sati. Na Happy :))) Stageu se jučer za odličnu dječiju zabavu još jednom pobrinuo Elvir Hadžijamaković Lilo, koji je djecu zabavljao svojim veselim pjesmama.

Na Marketu je jučer također boravio i mobilni CISO tim Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, koji je vršio aktivnosti informiranja nezaposlenih, odnosno onih koje traže zaposlenje, kao i studenata, o uslugama koje su im na raspolaganju.

U Sarajevsko pivo Holiday Pubu je sinoć održano veče komedije - Komedija s nogu – Standup.ba. U okviru ovog događaja nastupio je zagrebački komičar Peđa Bajović, koji je svojim šalama oduševio sve prisutne u prepunom Pubu, te se tako pobrinuo za odlično završno veče 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

U protekla 33 dana, 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je još jednom upotpunio prazničnu atmosferu, kao i turističku ponudu Sarajeva u zimskim mjesecima, zahvaljujući svakodnevnim aktivnostima kako za djecu, tako i za odrasle.

Ove godine se na Marketu u 26 kućica predstavilo 25 zakupaca, znatno više nego prošle godine, koji su ponudili bogat izbor proizvoda: suvenire, odjeću, modne dodatke, nakit, bogat izbor prehrambenih proizvoda, igračke...

U dječijoj igraonici Argeta Junior Play House, drvenoj i toplotno izolovanoj kućici površine 48 kvadratnih metara, čiju izgradnju je sufinansiralo Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, su se mališani tokom trajanja Marketa zabavljali brojnim aktivnostima, poput učenja engleskog jezika, druženja sa maskotama, Dr. Oetker kulinarskog showa sa Mladenom Jeličićem Trokom, druženja sa Barbie... Djeda Mraza i vilenjaka je posjetilo mnoštvo sarajevskih mališana, ali i starijih posjetitelja, koji su se rado slikali sa Djeda Mrazom u njegovoj Coca-Cola kućici.

Happy :))) Stage, pozornica na otvorenom, bila je centar aktivnosti i zabave za djecu, te je ugostila brojne mlade muzičke talente, kao što su Teen zvijezda Jacy, Eva Pilić, članovi Škole gitare Pink Panter, Samra Đozić, Emina Porča, Anja Hasanbegović, beatboxeri BiH Box Crew, DJ Mark... Na Happy :))) Stageu je također gostovao i Elvir Hadžijamaković Lilo, a djeca su se družila i sa maskotama medom i pingvinom uz veselu muziku.

Sarajevsko pivo Holiday Pub bio je mjesto izvrsne zabave kako tokom dana, tako i u večernjim satima. Pub je četvrkom bio mjesto održavanja Dr. Oetker kulinarskog showa za odrasle sa Mladenom Jeličićem Trokom, dok je najbolja kladionica u BiH, Bet Live, u Pubu predstavljala najbolje sportske momente iz 2012. godine. U Pubu je također bio smješten i kutak online business portala ekupi.ba koji nudi proizvode i posebne ponude u devet različitih kategorija. U večernjim satima su u Pubu nastupali tamburaški sastavi, poznati sarajevski klupski bendovi, ali i muzičke zvijezde poput Amire Medunjanin i Mostar Sevdah Reuniona.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je ove godine krenuo i putem energetske efikasnosti. Ove godine se gotovo cjelokupan Market (sajamske kućice, Sarajevsko pivo Holiday Pub i Argeta Junior Play House) grijao na biomasu – pelete, zahvaljujući inovativnom sistemu kompanije Kovan Metalna industrija Gračanica, koja je jedan od lidera u proizvodnji peleta i sistema grijanja na pelet. Realizaciju projekta “Energetski efikasan Coca-Cola Sarajevo Holiday Market” pomogli su USAID 3E (Ekonomija energetske efikasnosti), Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ i UNDP. Market ima namjeru da, s vremenom, postane potpuno energetski efikasan.

Nakon mjesec dana zimske zabave, direkcija Marketa se zahvaljuje svim posjetiteljima i posjetiteljkama koji su svojim prisustvom uveličali održavanje drugog izdanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa čiji je glavni cilj bio upotpunjavanje praznične atmosfere glavnog grada BiH u zimskim mjesecima, uz nadu da će naredni Market biti još uspješniji.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti i putem oficijelnog web sitea: www.sahm.ba, te putem društvenih mreža: Facebook pagea: Sarajevo Holiday Market, Twittera: SAHolidayMarket, YouTube kanala: SAHolidayMarket i Instagrama: sarajevoholidaymarket.