BiH
1

Prevent BH nagradio ekološke sekcije dviju škola

FENA
Predstavnici ekoloških sekcija škola s područja Zeničko-dobojskog kantona čiji su projekti najbolje ocijenjeni u okviru takmičenja “High School Eco Projects Initiative“ koje je organizirao Prevent BH ,danas su u prostorijama te kompanije zvanično primili nagrade.

Sredstva za realizaciju projekata od 1.000 KM dodijeljena su „Drugoj gimnaziji Zenica“ za projekt „Sijalicu gasi školu spasi“ i Gimnaziji „Visoko“ za projekt „I mi mislimo ekološki“.

Kako se navodi u saopćenju kompanije Prevent BH, u sklopu aktivnosti na polju društveno odgovornog poslovanja, kompanija je ranije u saradnji s Gimnazijom „Visoko“ uputla javni poziv školama s područja Zeničko-dobojskog kantona da prijave projekte koji se odnose na zaštitu okoliša, edukaciju učenika, obrazovanje i poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini zagovornik je održivog razvoja i konstantno ulaže u nove tehnologije u oblasti zaštite okoliša. Ova kompanija je i strateški dobavljač za Volkswagen koncern i dnevno proizvode 6.000 garnitura autopresvlaka za evropsko tržište.