{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prevent postao dio međunarodne razmjene studenata

25.7.2012. u 12:22
1
0
Prevent postao dio međunarodne razmjene studenata
1
Prevent postao dio međunarodne razmjene studenata
Mladi portugalski inžinjer Francisco Soares upoznao se danas sa Preventovim proizvodnim pogonima, gdje će u narednih šest sedmica obavljati praksu u okviru međunarodne razmjene studenata.
S druge strane, to je otvorilo vrata za studenta iz Bosne i Hercegovine, koji je dobio jednaku priliku da se upozna sa poslovanjem kompanija u nekoj od 85 država članica međunarodne nevladine studentske organizacije IAESTE.

Da bi jedan student iz Bosne i Hercegovine otišao na praksu u inozemstvo, IAESTE treba osigurati praksu za stranog studenta u jednoj od bh. firmi. Ove godine trinaest bh. studenata imat će plaćenu praksu u inozemstvu.

Ovo je prvi put da Francisco Soares boravi u Bosni i Hercegovini. Impresioniran je sistemom obrade kože u jednoj od najmodernijih kožara u regiji, kao i drugim procesima proizvodnje autopresvlaka. "Sretan sam što sam dobio priliku raditi praksu u Bosni i Hercegovini i proširiti znanje učeći od eksperata u ovako velikoj kompaniji koja proizvodi presvlake za 15 posto automobila u Evropi" rekao je ovaj mladi inžinjer iz Portugala. U narednom periodu Francisco će detaljnije upoznati sistem provjere kvaliteta, koji prati visoke standarde automobilske industrije.

Prevent je najveći bh. izvoznik tri godine zaredom i dobitnik je nagrade Dobro za korporativnu filantropiju. Korporativna politika ove komapnije njeguje standarde društvene odgovornosti, posebno kada je u pitanju razvoj mladih.

"Drago nam je da smo podržali ovaj projekt i vjerujemo da će se bh. studenti vratiti naoružani novim znanjem, ali i energijom i hrabrošću neophodnom za dalji napredak ekonomije" izjavila je Aida Salkić, PR Prevent grupacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: