BiH
12

Prepucavanje DF-a i Naše stranke, Gratz poručio: Čekamo ozbiljne sagovornike

Piše: E.S.H.
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"BiH nije od Marijin-Dvora do Kozije ćuprije", poručili su iz Demokratske fronte Našoj stranci nakon što su obustavili pregovore o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo.

Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, je na svom Facebook profilu odgovorio Demokratskoj fronti.

"Ako ćemo 'biti krajnje iskreni', kako to DF voli u saopćenjima reći, oni su nama došli sa papirom na kojem možete pročitati tačno 52 riječi, uključujući naslov. S druge strane, dokument 'Naša agenda' sa konkretnim planom čeka ozbiljne sagovornike koji će prvo pregovarati o mjerama, pa onda o foteljama. Mi se izvinjavamo DF-u ukoliko je takav pristup za njih 'amaterski'", napisao je Dennis Gratz.

Podsjećamo da je Demokratska fronta saopćila da su dvije stranke na prvom službenom sastanku održanom prošle sedmice u Sarajevu dogovorile nastavak razgovora o konkrentim programskim rješenjima.

Naveli su da je Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo iznenađen kratkovidnošću istaknutih članova Naše stranke koji svojim izjavama dovode u pitanje iskrenu želju kantonalne organizacije DF-a za saradnjom.

"I umjesto da dobijemo obećani program, DF od rukovodstva Naše stranke dobija kratku SMS poruku o prekidu razgovora nakon koje slijedi niz neutemeljenih i, ako ćemo biti krajnje iskreni, amaterskih izjava koje su suprotne stavovima Naše stranke iznesenim na sastanku dviju delegacija", optužuju iz DF-a u saopćenju koje je jučer objavljeno.