{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo federalni zastupnik Sead Hasanhodžić

F
6.5.2014. u 18:56
24
36
Preminuo federalni zastupnik Sead Hasanhodžić
24
Preminuo federalni zastupnik Sead Hasanhodžić
Sead Hasanhodžić (Foto: Sodalive.ba)
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, bivši načelnik Općine Lukavac Sead Hasanhodžić, preminuo je danas u poslijepodnevnim satima od posljedica moždanog udara, potvrđeno je Feni u Stranci demokratske akcije čiji je bio član.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je javio lokalni lukavački portal Sodalive.ba, Hasanhodžić je na Univerzitetsko klinički centar Tuzla primljen 23. aprila gdje je nakon obavljenih pregleda utvrđeno da se radi o moždanom udaru.

Hasanhodžić rođen je 1. januara 1956. godine u Tabacima, općina Lukavac. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Od 1992. do 2000. godine obavljao je funkciju načelnika Općine Lukavac.

U Lukavcu ali i šire je poznat kao idejni tvorac projekta uređenja plaže jezera Modrac. Projekt je doživio pad njegovim odlaskom sa mjesta načelnika. Hasanhodžića je smrt zatekla na mjestu zastupnika u Federalnom parlamentu.

Komemoracija će biti obavljena u Komemorativnom centru Tuzla 8. maja. Istog dana će biti obavljeno klanjanje dženaze u Prinčevoj džamiji u Tuzli, a zatim u džamiji u Tabacima.

Ukop će biti obavljen na porodičnom mezarju Hasanhodžići u Tabacima.

Vrijeme komemoracije i dženaze će biti objavljeno sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: