Preko hrvatske granice sa ličnom kartom BiH i nakon ulaska u EU?

S
SRNA
15.2.2013. u 11:36
1
16
Preko hrvatske granice sa ličnom kartom BiH i nakon ulaska u EU?
1
Preko hrvatske granice sa ličnom kartom BiH i nakon ulaska u EU?
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić razgovarali su danas o Sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o viznim olakšicama u dijelu koji se odnosi na priznavanje lične karte BiH kao dokumenta s kojim će se moći prelaziti granica između BiH i Hrvatske nakon ulaska Hrvatske u EU.
Na bilateralnom sastanku u Dubrovniku ministar sigurnosti BiH je naglasio da je ovo jedno od važnih pitanja koje dvije zemlje treba da riješe prije ulaska Hrvatske u EU.

U tom smislu zatražena je dalja podrška ministra unutrašnjih poslova Hrvatske.

Radončić je dobio uvjeravanja Ostojića da će MUP Hrvatske i nadležna tijela Hrvatske dati punu podršku ovom prijedlogu, te da će se u vezi sa tim pitanjem obratiti nadležnim tijelima EU kako bi ovakav prijedlog dobio podršku svih članica EU.

BiH će dostaviti Hrvatskoj sve neophodne podatke koji su potrebni kako bi zahtjev koji hrvatska strana bude podnijela nadležnim tijelima EU bio što efikasnije obrazložen.

Naglašeno je da će se o ovom pitanju nastaviti intenzivan dijalog kako na političkom tako i na tehničkom nivou, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Savjet ministara je zadužio Ministarstvo sigurnosti BiH da na bilateralnoj osnovi nastavi razgovore sa hrvatskom stranom u vezi sa nastavkom primjene Sporazuma između BiH i Hrvatske o viznim olakšicama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: