Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi Hrvati smo zapravo pohrvaćeni bošnjački izrodi koji su prije sto godina prodali naciju i jezik po naredbi Vatikana
sta odmah hvalite radoncica,pa ovo je samo dobra volja hrvatske da dadne ulazak u u hrvatsku sa licnom.to nijedna zemlja eu nebi uradila al eto bosnjo ce opet nesto imat protiv hrvatske.
''Ministar sigurnosti Šćepo Kradončić'' - kako je nama u civilizaciji šega vidjeti jednog über kriminalca i jednog komunjaru u vrhu vlasti hahaha
hebi ga, ti svu priču roknu u skroz drugi kontekst. što se tiče teme sa LK u Hr, Smješno je što se oko toga pravi "spektakl". K'o biva "teški i very spešl" pregovori. Sviranje jednoj stvari... Hu & HR su 1997/1998 potpisale bilateralni ugovor o ulasku sa LK. Madjarska 2004. ušla u EU. Granični režim ostao isti (LK). Poslije kada je Madjarska ušla i u Schengen, jedina promjena je da se na granici uz LK dobije kartončić. A cijeli taj period od potpisa prvog ugovora HR državljani se sa LK mogu kretati samo po teritoriji HU. Preneseno sve ovo u relaciju HR-BiH, samo od Hrvatske zavisi hoće li nastaviti kontinuitet da se može u HR ući sa LK. Tako da oni seruckaju, s time da šatro Brisel treba pitati. "Miriše" mi na to da bi HR radje da se dosadašnja praksa ukine i da može ući samo sa pasošem. Uglavnom, vrijeme će pokazati.
Halo nepoznavaoci i povrsni narode, Engleska je u EU, a nije u Sengenu. Uostalom umjesto da se zalazate za ukidanje licnih karata poput Engleske, vi hocete sa istima da putujete.
I ti dumaš ko dumančić. Ulazak hr u EU u julu ne znači i automatski ulazak u sistem šengena, tj. i dalje se nastavlja pasoška kontrola kad iz Hrvatske ideš dalje, sve dok hr ne uđe u sistem šengena, a to će biti tek 2015.
malo morgen...cekaju te slovenci i madjari da pripremis pasose, nece hrvatska u schengen odmah mozda za 3 ili 4 godine
Da, da, samo što sad odluku donosi Brisel. Logično bi bilo da ostane prelazak s ličnim kartama, jer Hrvatska tek 2015. ulazi u sistem Šengena. A naš pametni direktor Granične policije Dumančić izvali kako bi onda naši građani samo s ličnom mogli preko Hrvatske po Evropi. Koja konjina, pardon, direktor!
Mogu i ja tražiti da budem kraljičin sin ali je i jedno i drugo neostvarivo. samo prosipa demagogiju
Ovo je najveća glupost.Kad Hrvatska uđe u E U a kao što piše da će građani BiH moći ući sa ličnom kartom u Hrvatsku dakle odmah u E U onda mogu sa ličnom kartom putovati u Austriju u Njemačku i ostaledržave E U jer kad si ušao u EVROPSKU UNIJU onda možeš bez pasoša hodati po cijeloj E U
Biće dovoljne i bijele čarape Ivice.
loyavi molim pokazat putovnicu za HercegBosnu, nemate kud, okruzeni ste
Smece od covjeka...
Svaka cast, ovo kompletno vijece ministara radi svoj posao kako treba...
Je.... me, ja fotelje NE dam!