BiH
4

Predstavnički dom PS BiH 7. oktobra o zaštiti prijavljivača korupcije

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, 7. oktobra, trebalo da razmatra Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o zaštiti osoba koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici: Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović, Azra Hadžiahmetović, Vesna Krstović-Spremo i Šefik Džaferović.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH, koji su predložili poslanici: Lazar Prodanović, Nermina Zaimović-Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

U prvom čitanju bi trebali biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, koji su predložili poslanici Kluba SDPBiH i Kluba SBBBiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2012. godinu; Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: „Uslovi za efikasnu i efektivnu kontrolu PDV-a i prinudnu naplatu duga“, te Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31.12.2012. godine.