BiH
2

Nakon ljetne pauze, poslanici u državnom parlamentu 29. augusta zasjedaju

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 29. august, kada bi nakon ljetne pauze, poslanici trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o implementaciji Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje, gomilanja i upotrebe hemijskog oružja i njegovom uništavanju.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH; Prijedlog zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom koji su predložili poslanici Kluba SDP-a BiH i SBB-a BiH kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH čiji su predlgači poslanici Lazar Prodanović, Nermina Zaimović- Uzunović i Azra Hadžiahmetović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i izjašnjenje ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o navodima i tvrdnjama koje je iznio u magazinu Večernjeg lista „Obzor“ od 18. maja 2013. protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Stranke demokratske akcije (realizacija Inicijative poslanika Kluba SDA, usvojene na sjednici 18. jula 2013.).