Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moje mišljenje je da treba donijeti Zakon o radu koji bi bio više kao zakonik po uzoru na Zakon o stvarnim pravima u kojem se toliko ide u detalje da više liči na tehnički priručnik, što je zapravo pozitivno. Sve što regulišu kolektivni ugovori i pravilnici o radu treba biti u Zakonu o radu i mora se ići toliko u detalje da se reguliše i koliko lumena svjetlosti mora biti za radnim stolom.
Odlicna analiza!
tendenciozno i jednostrano
@uhljeb zašto tendeciozno,zašto jednostrano.U ovom slucaju samo su vjerodostojno prenijeli novi Zakon o radu FBIH i uporedili ga sa starim.Ukazali na neke nedorecenosti,ukazali na dobre i na lose stvari novog zakona,ni u jednom momentet nisam primjetio neku tendecioznost ili jednostranost.
realno minuli rad i regrese treba ukinuti, lako je budžetašima, šta sa radikom od 30 godina staža kod privatnika, niko ga neće htjeti radi minulog rada