{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predsjedništvo SDP-a pozvalo SDA da podrži budžet

F
28.5.2012. u 20:09
3
43
Predsjedništvo SDP-a pozvalo SDA da podrži budžet
3
Predsjedništvo SDP-a pozvalo SDA da podrži budžet
U Sarajevu je danas održana 63. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojoj je centralna tema bila novonastala politička situacija u BiH i odnosi s partnerskim strankama u vlasti.
Predsjedništvo SDPBiH je još jednom potvrdilo ranije stavove te istaklo da partnerstvo stranaka unutar parlamentarne većine mora biti zasnovano na fer odnosima, poštivanju dogovorenog i jednakom zalaganju za provedbu reformi.

"Za SDP je neprihvatljivo da bilo koja stranka koja učestvuje u vlasti ne daje podršku najvažnijim odlukama te iste vlasti, dovodi u pitanje važne reforme te sve to pokušava iskoristiti u dnevno političke svrhe", navedeno je u saopćenju SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a ističe da "princip žrtvovanja državnih zbog stranačkih interesa i rezultata na lokalnim izborima predstavlja nedopustivo ponašanje".

S tim u vezi, SDP smatra neprihvatljivim i krajnje neodgovornim posljednje postupke SDA u vezi s bezrazložnim uskraćivanjem podrške usvajanju budžeta te izigravanje dogovora u vezi s usvajanjem Zakona koji rješava status penzionisanih vojnika koji je, pored ostalih, dogovorio i potpisao i predsjednik SDA Sulejman Tihić.

SDP još jednom poziva SDA da revidira svoje stavove i na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH podrži budžet institucija BiH, te time pokaže odgovornost prema državi BiH.

Pored ostaloga, Predsjedništvo SDPBiH je i analiziralo implementaciju kapitalnih projekata u FBiH. Tim povodom, pozdravljene su aktivnosti svih nivoa vlasti i javnih preduzeća na ubrzanju izgradnje Koridora Vc, te je data puna podrška njihovom nastavku.

"Sama činjenica da su nove strukture vlasti započele aktivnosti koje će u ovom mandatu rezultirati izgradnjom više kilometara autoputa, nego što je izgrađeno svih ranijih godina zajedno, podatak je vrijedan hvale", saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: