{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Neprihvatljivo da SDA odbija budžet BiH

S
8.5.2012. u 18:29
1
9
SDP: Neprihvatljivo da SDA odbija budžet BiH
1
SDP: Neprihvatljivo da SDA odbija budžet BiH
Sa sjednice Predsjedništva SDP-a
Za SDP je neprihvatljivo odbijanje budžeta BiH od stranke koja je dio parlamentarne većine i od SDA očekuje da konačno prestane koristiti pitanje usvajanja budžeta u dnevno političke svrhe.
U saopštenju SDP-a podsjeća se da je stav ove partije da je neophodno usvajanje budžeta kojim će biti omogućeno normalno funkcionisanje državnih institucija, održavanje izbora, popis stanovništva, novac za penzionisanje vojnike, izgradnja graničnih prelaza, zaustavljanje pada kreditnog rejtinga, nastavak pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, grantovi za sport i kulturu.

SDP smatra da se pitanje Srebrenice konačno mora prestati zloupotrebljavati.

"SDP daje punu podršku Srebreničanima koji se iz Srebrenice politički bore za ovu lokalnu zajednicu i ponudiće svoju pomoć u toj borbi", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP-a BiH pozivalo je sve one koji smatraju da na taj način mogu i žele pomoći, da za svoje mjesto prebivališta izaberu Srebrenicu uz napomenu da će se SDP aktivno uključiti u taj proces.

SDP pozvala je institucije međunarodne zajednice da iskoriste mogućnost svog uključenja u rješavanje pitanja izbora u Srebrenici time što bi pomogli da se i ovi izbori održe prema pravilima koja su važila 2008. godine.

Implementacija presude "Sejdić-Finci" je od ključnog značaja za BiH i SDP će učiniti sve da u narednim danima dođe do dogovora političkih subjekata u BiH, čime će višegodišnja diskriminatorska praksa biti okončana, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP BiH razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, pitanjima implementacije presude "Sejdić-Finci", budžeta BiH i IPA fondova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: