BiH
0

Predsjedništvo prihvatilo kosovske carinske pečate

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o prihvatanju carinskih pečata koje je dostavio UNMIK/Kosovo svim potpisnicima CEFTA Sporazuma.

Iz Predsjedništva je danas naknadno saopšteno da je na jučerašnjoj sjednici za provođenje ove odluke zaduženo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Vijeće ministara BiH dao je juče saglasnost i da se prihvate carinski pečati dostavljeni iz UNMIK/Kosova, na osnovu informacije Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa sa specijalnog sastanka Zajedničkog odbora CEFTA-e održanog 2006. godine.

Carinski pečati dostavljeni iz UNMIK/Kosova svim potpisnicama CEFTA sporazuma su istovjetni sa izgledom pečata koji su dogovoreni na bilateralnim pregovorima srpskih i kosovskih vlasti u Briselu, 2. septembra. 

U saopštenju se dodaje da je na jučerašnjoj sjednici prihvaćen i Sporazum o zajmu i projektu između BiH, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora BiH, Republike Srpske, koju zastupa Ministarstvo finansija Republike Srpske i "Elektrodoboja" iz Doboja i KFV-a, Frankfurt na Majni za Projekat "Hidroelektrana Cijevna - tri".