Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni nekako ide uz ovaj stecak realno.
Nije loš spomenik kralja Tvrtka, lijepo stiliziran. Kralj je u top fizičkoj formi i u punoj borbenoj spremi, skoro kao Apolon.
Inače, kralj Tvrtko je vjerojatno u realnosti kao pripadnik srednjovjekovnog plemstva bio debeo odnosno daleko od ovih kičastih fizičkih ideala. Po meni je i slabo kraljevstvo izgradio i još jadnije potomstvo i podanike imao kad je sve to osmanska ruka pokorila. Slabo su se naši preci borili da obrane Bosnu od okupatora.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Mogao bi park preko puta predsjednistva, a ne iza predsjednistva, tu mu je i sire i vidljiviji bi bio.
A mora li spomenik biti bas 7 metara visok? Na vidljivom mjestu imao bi isti efkat i da je i u prirodnoj velicini.
Lokacija je bitna i treba da bude gdje ce se vidjeti a ne iza zgrade ove, pored zgrade one, ne nego na vidnom centralnom mjestu
Na trgu preko puta vijećnice, svakako je go beton
Sarajevo nije ni postojalo za njegovog života. Kraljeva Sutjeska il Bobovac.
Samo strpljenja. Cim se formira nova federalna vlast i ovaj uhljup Kapidzic bude pedaliran iz Zavoda spomenik treba instalirati na Poljine.
Ne trebaju nam nikakvi kipovi. Ni Tvrtko, ni Alija, ni Tito(onaj u kampusu srusiti treba), ni bilo koga na kugli zemaljskoj. Vjernici ne zele kipa.
Hljeba i igara j3bote, vrlo bitno je razbijati glavu gdje ce stajati kip. U medjuvremenu cujem da gradska uprava gasi pojedine drustveno-korisne projekte, valja im se odvojiti od love iz budzeta.
Kakvo predsjedništvo kakvi urbani planovi, jel vas stid? Više je Tvrtko uradio za ovu zemlju prije 600 godina nego što ste vi danas u stanju!! Na glavu na rukama ako treba da ga nosite, ne bi vi bili predsjednici ničega da nije ljudi kao Tvrtko !
Stavite ga u Srbiju, tamo se i krunisao za kralja u manastiru Mileševa....
Krunisan je u Milama kod Visokog
Muke mi ježove, jedino realno rješenje je da nargila-komentatori i tastatura-ratnici odluče gdje da se spomenik postavi.
I jedna i druga lokacija Vijećnica park At Mejdan Imamo kraljeva i kraljica za 20 lokacija
Parlament
Predsjedništvo je mnogo bolje. Spomenik ja klasični prikaz figure i u taj dio grada bi se daleko bolje uklopio. Marin dvor je početak modernog Sarajevo i tamo će da strši okružem staklenim fasadama.
zar on nije potomak vama omrazenih Nemanjica?
U Jajce, logicno. Sto ce u Sarajevu?