BiH
0

Predsjedništvo BiH o sporazumu u Kopenhagenu

SRNA
Predsjedništvo BiH razmatraće na današnjoj sjednici stav BiH o Sporazumu u Kopenhagenu kojim se definišu načini borbe protiv klimatskih promjena u svijetu.

Članovi Predsjedništva će razmatrati Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore, te Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni saobraćaj.

Na dnevnom redu sjednice su i zahtjevi za okončanje postupka izbora predstavnika BiH u komitete Vijeća Evrope, te Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o predaji i prihvatu osoba kojim je ulazak ili boravak u ovim zemljama nezakonit.

Predsjedništvo će razmatrati i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Protokola između Vijeća ministara BiH i vlada zemalja Beneluksa o implementaciji Sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvole, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.