Predsjedništvo BiH o mandatu Oružanih snaga BiH u Afganistanu

F
FENA
28.1.2010. u 07:30
0
0
Predsjedništvo BiH o mandatu Oružanih snaga BiH u Afganistanu
0
Predsjedništvo BiH o mandatu Oružanih snaga BiH u Afganistanu Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH održat će 28. januara, 66. redovnu sjednicu.
Na dnevnom redu bit će Prijedlog odluke o pokretanju postupka za pristupanje BiH u Međunarodnu organizaciju frankofonije (MOF), prihvatanje Republike Filipini i Republike Libanon u članstvo Haaške konferencije o međunarodnom privatnom pravu, Prijedlog odluke o prihvatanju Nota sporazuma između BiH i Švicarske Konfederacije o obavljanju plaćenih poslova od izdržavanih članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja kao i Prijedlog odluke o produženju mandata pripadnicima OSBiH u operaciji podrške miru - Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Bit će govora i o Prijedlogu odluke o imenovanju šefa kontingenta OSBiH u operaciji podrške miru u Afganistanu te Informaciji o implementaciji Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane.

Predsjedništvo će raspravljati i o Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj - Projekt poboljšanja dostupnosti finansijskih sredstava za mala i srednja preduzeća te Informaciji o negativnim posljedicama produženog administriranja u postupku odobravanja i sticanja efektivnosti međunarodnih finansijskih sporazuma.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: Sporazuma između Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, psihotropnim supstancama i prekursorima, ilegalne migracije i ostalih krivičnih dijela, Protokola između Vijeća ministra BiH i vlade Češke Republike o implementaciji Sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvole (Provedbeni protokol) te Protokola između Vijeća ministra BiH i vlade Republike Austrije o implementaciji Sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvole kao i Sporazuma o zaštiti tajnih podataka između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Bit će govora i o Sporazumu o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Hrvatske, Vijeća ministra BiH i Vlade Republike Srbije te Vijeća ministra BiH i Vlade Crne Gore.

Predsjedništvo će se očitovati i o pitanju Prijedloga odluke o pristupanju BiH Protokolu 14. bis uz Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: