Predsjedništvo BiH najoštrije osudilo napad u Parizu

Klix.ba
14.11.2015. u 12:27
0
32
Predsjedništvo BiH najoštrije osudilo napad u Parizu
0
Predsjedništvo BiH najoštrije osudilo napad u Parizu Foto: Klix.ba
Poruka saučešća predsjedavajućeg dr. Dragana Čovića, u ime Predsjedništva BiH, francuskom predsjedniku Hollandeu i narodu Francuske Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje terorističke napade koji su se dogodili u srcu Evrope, u Parizu, gdje je ubijeno preko 150 osoba.
"Ovaj podli, kukavički i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi nije udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokratiju. Ne smijemo podleći strahu i panici, nego ojačati svoju odlučnost da se nikada ne prestanemo boriti protiv terorizma. Samo zajednički, snažno, ujedinjeni, koristeći sva raspoloživa sredstva, moramo spriječiti u budućnosti ovakve i slične događaje", kaže se u saopćenju.

"Izražavamo saučešće s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih, te cjelokupnim bratskim narodom Francuske u ovim teškim trenucima“, stoji u poruci saučešća koju je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, u ime Predsjedništva BiH, uputio predsjedniku Francuske Françoisu Hollandeu i narodu Francuske.


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: