BiH
0

Dodik uputio telegram saučešća predsjedniku Hollandeu

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Francuske Francoisu Hollandeu povodom terorističkih napada u Parizu.

"Duboko užasnut tragedijom koja je potresla Vašu zemlju, nakon serije terorističkih napada u Parizu porodicama nastradalih, svim građanima Francuske i Vama lično u ime građana Republike Srpske i svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu predsjednika RS-a.

Dodik je naglasio da je Republiku Srpsku duboko potresla strašna vijest o stradanju velikog broja nedužnih ljudi u ovim zločinačkim napadima koji su prijetnja sveukupnoj bezbjednosti, vrijednostima demokratskog društva i slobodama svih građana svijeta.

U telegramu se ističe da je očigledno da nevino stradali plaćaju ceh dugoročne nestabilnosti u svijetu, koja je omogućila razvoj terorističkih grupacija spremnih da izvrše i ovakve brutalne napade.

"Poštovani predsjedniče, izražavajući solidarnost sa francuskim narodom i ovim putem izražavam punu podršku u preuzimanju koraka u borbi protiv terorizma, a samim tim i očuvanju tekovina savremene civilizacije", poručio je predsjednik RS-a.

U seriji terorističkih napada u Parizu ubijeno je najmanje 120 ljudi, dok je više od 180 povrijeđenih.