Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prednosti. Kohezija i jednakost, identitet grupe, povecana sigurnost, jednak kodeks oblacenja, smanjen potencijal za nasilje, pojednostavljena jutarnja priprema, prakticnost, manje ometanja tokom nastave. Time se vodi vecina skola na zapadu kada je rijec o prednostima uniforme. Meni je to ok.
Jel to mantra šefa tvornice u kojoj radis ili? Pitam onako Jer vidim da imaš iskustvo i da ti je malo mozak ispran.
Zasto bi mi mozak bio ispran ako sam ti naveo neke prednosti i ako je meni to ok ili si ti jedan od onih internet doktora ala Petrovic koji kaze da djeca uopste ne trebaju da idu u skolu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Najjaci su ovi sto se protive, djeca im obuku duksericu u kuci, kad dodje u skolu skine a gore samo top. Nastavnici ih ganjaju po skoli da se upristoje (nisu oni krivi naravno). Poslije bude to nije moje dijete, nikad se ona tako ne nosi itd xD
MOŽE - Samo ako će kanton plaćati nabavku uniformi/kecelja
Naš narod ne zna da u Engleskoj, Kanadi iAmerici, buranija ne nosi kecelje a djeca elite nosi uniforme i kecelje.
NEMOZETE UKINUTI DRUŠTVENE MREŽE ONE VIŠE ŠTETE NANOSE ČUJ DASE NE RAZLIKUJU 😂😂😂😂A SVAKO ŽIV IMA SVE PROFILE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SVE ŽIVO SE ZNA .
Husein Tokić zv. Maljutka,ratni profiter
Ako sam ja mogao plavi mantil da nosim zasto sada eto kada vam je ova nakaradna demokratija djeca ne mogu da nosaju uniforme tipa engleske...samo da ih prevent preko tender efendija ne šije
Ove komunjare što hoće uniforme - izvolton fino kod Kineza u logor za Ujgure - tamo svi isto nose, svi isto jedu i čak svi isto misle (oni koji isto ne misle već su mrtvi).
Još samo fali taj detalj ,pa evo nas ko Sjeverna Koreja.
Ko će prvi to predložiti - zna se, tuzlanski komunjari!
Vala lijepi komunisti spram ovih današnjih nacionalističkih gowanna
Aj ba ne s.e.r.i.t.e, ulice, mahale i dvorista nam puni smeca, a mi treba da glumimo Engleze...
Trebaju politicari nositi one na pruge uniforme ili kecelje
Socijalne razlike i dioba po istoj se ne uklanja kroz uniformisanu odjeću, nego kroz pravilan odgoj djece.
Odlican prijedlog, ovo se davvvnooooo trebalo uvest u skolstvo!
Sto da ne treba vratiti kecelje i onako se u skoli nije nista promijenulo 100 godina . Jos uvijek su kreda tabla i spuzva treba vratiti i kecelje to je jedina promjena bila u skolama. Nedaj boze da su se sjetili da osavremene skole uvedu laptope djeci osavremene ucionice itd. Da se osavremene skole trebaju srestva a prije svega znanje. A ovo uvedi kecelje to moze i budala predloziti.
@Cipiripi Pogledaj https://www.ox.ac.uk/students/academic/dress i vidi kakva su na Oxfordu pravila, a o poređenju Oxforda i Tuzle nemam riječi
Što bi japanac rakao; Too