BiH
85

Predloženi kandidati za direktora SIPA-e: Najbolje ocijenjen Tomislav Mirosavić

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH predložio je za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Tomislava Mirosavića, Davora Vidovića, Pericu Stanića, Slobodana Nikća i Relju Kovača.

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH obavili su intervjue sa sedam kandidata koji su se prijavili i ispunili uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora SIPA-e.

Razgovori su obavljeni sa kandidatima Pericom Stanićem, Zoranom Glušcem, Slobodanom Nikićem, Tomislavom Mirosavićem, Reljom Kovačom, Davorom Vidovićem i Draganom Mumovićem.

Utvrđena rang-lista bit će dostavljena ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću koji će sa dostavljene liste Vijeću ministara BiH predložiti jednog od kandidata za imenovanje na funkciju direktora SIPA-e.

Član Nezavisnog odbora PS BiH Enes Obralija kazao je za Klix.ba kako je prvi na listi Tomislav Mirosavić, a slijede ga Davor Vidović, Perica Stanić, Slobodan Nikć i Relja Kovač.

Podsjećamo, početkom augusta Nezavisni odbor je jednoglasno izglasao prijedlog za smjenu tadašnjeg direktora SIPA-e Gorana Zubca.

Nakon razrješenja Zubca za vršioca dužnosti direktora SIPA-e privremeno je imenovan nekadašnji zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.