{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lista kandidata za direktora SIPA-e naredne sedmice na Mektićevom stolu

5.10.2015. u 12:52
3
9
Lista kandidata za direktora SIPA-e naredne sedmice na Mektićevom stolu
3
Lista kandidata za direktora SIPA-e naredne sedmice na Mektićevom stolu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Za ponedjeljak je zakazana sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti utvrđena rang-lista kandidata za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH dobio je izvode iz kaznenih evidencija Ministarstva unutrašnjih poslova o kandidatima za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH tako će u ponedjeljak obaviti intervju sa sedam kandidata koji su se prijavili i ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora SIPA-e.

Član Nezavisnog odbora Enes Obralija kazao je za Klix.ba da će nakon utvrđivanja rang-liste uspješnih kandidata sa kojim je obavljen intervju, lista biti dostavljena ministru sigurnosti BiH Draganu Mektić.

"Na sjednicu koja počinje u 10 sati pozvano je ukupno sedam kandidata. Listu najuspješnijih, dakle do pet kandidata, isti dan ćemo proslijediti ministru sigurnosti BiH", kazao je Obralija.

Procedura je takva da ministar sigurnosti BiH sa dostavljene liste predlaže Vijeću ministara BiH jednog od kandidata za imenovanje na funkciju direktora SIPA-e.

Na intervju su pozvani Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Podsjećamo, početkom septembra Nezavisni odbor je jednoglasno izglasao prijedlog za smjenu tadašnjeg direktora SIPA-e Gorana Zubca.

Nakon razrješenja Zubca za vršioca dužnosti direktora SIPA-e privremeno je imenovan nekadašnji zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: