{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas intervju s kandidatima za direktora SIPA-e

F
12.10.2015. u 08:00
0
7
Danas intervju s kandidatima za direktora SIPA-e
0
Danas intervju s kandidatima za direktora SIPA-e
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da obave intervju s kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nakon toga, utvrdit će rang-listu uspješnih kandidata s kojima je obavljen intervju, koja će biti dostavljena ministru sigurnosti BiH.

Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su konkursom traženi.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić tada je kazao da uvjete ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Vijeće ministara BiH je početkom augusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Vijeće ministara BiH tada je zatražilo od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH da bez odlaganja pokrene konkursnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu s prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti BiH na daljnje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: