{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predložene mjere zabrane za policajca uhapšenog u akciji Lutka

28.9.2012. u 13:50
0
1
Predložene mjere zabrane za policajca uhapšenog u akciji Lutka
0
Predložene mjere zabrane za policajca uhapšenog u akciji Lutka
Tužilaštvo BiH uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane za jednog osumnjičenog, koji je lišen slobode u okviru predmeta kodnog naziva Lutka, usmjerenog na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za najteža krivična djela organiziranog kriminala.
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog D. V., rođenog 1978. godine. Osumnjičeni je uposlenik MUP-a Kantona Sarajevo, koji je suspendovan nakon jučerašnjeg lišenja slobode.

D.V. je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona BiH, te krivično djelo zločinačka organizacija iz člana 342. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo iz člana 289. KZ-a FBiH.

osumnjičenog su 27. septembra u kasnim poslijepodnevnim satima slobode lišili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske te predali u nadležnost Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog koji je dao izjavu u prisustvu advokata, postupajući tužilac je predložio određivanje mjera zabrane iz razloga opisanih u članovima 126. i 126(a) ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere: zabrane putovanja u inostranstvo, izdavanja putne isprave BiH, predaje putnih isprava BiH ako istu posjeduje te zabrane korištenja lične karte za prelazak državne granice, kao i zabrane sastajanja sa drugim osumnjičenim osobama u predmetu, kao i javljanje u nadležnu policijsku stanicu jedanput sedmično.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane proslijeđen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu vezanom za akciju kodnog naziva Lutka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: