{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Predlažemo da 40 bh. vojnika učestvuje sa danskim u Afganistanu"

F
8.2.2010. u 17:57
0
3
"Predlažemo da 40 bh. vojnika učestvuje sa danskim u Afganistanu"
0
"Predlažemo da 40 bh. vojnika učestvuje sa danskim u Afganistanu"
Ambasadorica Kraljevine Danske u BiH Kirsten Rosenvold Geelan danas je tokom sastanka sa zamjenicom ministra vanjskih poslova BiH Anom Trišić-Babić izrazila punu podršku BiH na njenom putu ka članstvu u NATO, iznijevši prijedlog Ministarstva odbrane Danske da 40 bh. vojnika učestvuje zajedno s danskim vojnicima u Afganistanu.
Kraljevina Danska je spremna da te vojnike obuči, opremi i rasporedi na nisko rizičnim poslovima u Afganistanu.

Geelan je istakla da stručni tim danskih eksperata za NATO može doći u BiH kako bi pomogao našoj zemlji, te kako bismo u konačnici dobili pozitivnu ocjenu za MAP.

Zamjenica ministra Trišić-Babić informirala je dansku ambasadoricu o aktuelnoj političkoj situaciji, istakavši da je BiH posljednjih godina ostvarila značajne napretke i usvojila veliki broj reformi.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, reforma odbrane je obostrano ocijenjena kao najuspješnija, složivši se da su pitanja reformi od ključnog značaja za BiH.

Trišić-Babić je informirala ambasadoricu Geelan o svojoj ulozi predsjednice NATO koordinacionog tima Vijeća ministara BiH, naglasivši da je jedan od prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva BiH članstvo u NATO-u.

Naglasila je da postoji politička volja i konsenzus u Predsjedništvu BiH o NATO integracijama, ali da treba uložiti više napora kako bi se bh. građani upoznali s beneficijama koje bi članstvo u NATO-u donijelo našoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: