BiH
5

Predizborni skup HDZ 1990 u Tomislavgradu: Pred nama su historijski izbori

Klix.ba
U Tomislavgradu je večeras održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 1990, na kojem je predstavljen program i kandidati ove stranke za predstojeće Opće izbore.

"Ovo je naša zemlja i ne smijemo se odreći niti jednog njenog pedlja. Od Posavine, Središnje Bosne pa do Hercegovine. Svih naših krajeva podjednako, bez obzira na trenutnu administrativnu podjelu", kazao je predsjednik HDZ 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž.

Obraćajući se prisutnima, Raguž je naveo kako su svaki izbori važni, ali su ovi uistinu historijski, jer predstavljaju referendum.

"Na njima ćemo birati između evropske, zaposlene, pravedne i ravnopravne BiH ili stanja slobodnog pada u kojem se naše društvo nalazi, a obilježeno je ekonomskim kolapsom, odlaskom mladih i svim negativnim praksama", rekao je Raguž.

Prema njegovim riječima, HDZ 1990 je spreman podvući crtu pod sve negativne prakse i krenuti boljim putem za ovu zemlju i njene građane.

Raguž je predstavio ekonomski program HDZ 1990, ocijenivši ga jedinim koji može BiH vratiti na put ka zaposlenosti, iznoseći činjenicu kako je na njemu radilo nekoliko desetaka najvećih stručnjaka iz oblasti ekonomije.

"Program ove stranke je da izbrišemo granicu na, nekoliko kilometara udaljenim odavdje, Kamenskom i postanemo dio Evrope i da ovdje živimo i radimo", zaključio je Raguž.

Prisutnima su se obratili i kandidati za Skupštinu Livanjskog kantona Nediljko Rimac i Drago Stanić, kandidat HDZ 1990 za Parlament Federacije BiH Boro Krišto, te povjerenica Općinske organizacije (OO) Tomislavgrad Marija Kraljević.