{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HDZ 1990 u Ljubuškom: Naš vitalni interes su radna mjesta

F
3.10.2014. u 07:42
30
20
HDZ 1990 u Ljubuškom: Naš vitalni interes su radna mjesta
30
HDZ 1990 u Ljubuškom: Naš vitalni interes su radna mjesta
Dok pojedine političke elite plasiraju priče o otcjepljenju i neodrživosti Bosne i Hercegovine, ja im poručujem kako u HDZ-u 1990 nemaju partnera za to i mi im nećemo držati svijeću - kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž, pritom poručivši kako je evropska, stabilna i zaposlena Bosna i Hercegovina moguća i kako će je biti.
Dupke ispunjena dvorana u četvrtak navečer, entuzijazam i pozitivna energija, slika je iz Ljubuškog, u kojem je upriličeno predstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990.

Intoniranjem himni i minutom šutnje za sve žrtve minulog rata, kao i preminule članove HDZ-a 1990, započeo je skup na kojem su mnogobrojni stanovnici Ljubuškog imali priliku upoznati se s programom i kandidatima HDZ-a 1990.

"Odgovor, koji nam pojedini nude, je netačan odgovor", kazao je u pozdravnom govoru domaćin skupa, predsjednik Općinskog odbora Ljubuški HDZ 1990, Radoslav Radišić koji je naglasio kako politika koja je dovela, kako hrvatski narod, tako i sve ljude u Bosni i Hercegovini u ovaj nezavidan položaj, zaslužuje lošu ocjenu, koja će se manifestirati lošim izbornim rezultatom vladajućih struktura.

"Vladajuće političke elite su sve kategorije društva, izuzev uskostranačke grupe ljudi, dovele do prosjačkog štapa", kazao je nositelj liste za Kantonalnu skupštinu ZHK-a, gospodin Velimir Bušić, pritom ukazavši na loš položaj Zapadnohercegovačkog kantona.

"Onima, koji se predstavljaju kao zaštitnici naših vitalnih interesa, poručujem da nas prestanu braniti na način na koji nas 'brane' svih dosadašnjih 20 godina", kazala je predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990 i kandidatkinja za Federalni parlament, Borka Herceg-Lukenda, koja je tom prilikom jasno kazala kako je borba za vitalni interes otvaranje radnih mjesta i zaustavljanje odlaska mladih s naših prostora.

"Ne glasujte po inerciji i iz straha, uzmite demokraciju u svoje ruke i glasujte po svojoj savjesti", kazala je Diana Zelenika, nositeljica Liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, koja je pritom pozvala Ljubušake da glasaju za one koji imaju viziju i ideju kako stvarati bolju i sretniju budućnost naše zemlje.

"Danas biramo između Noine arke i Titanika", kazao je
Željko Koroman , kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kazavši kako je krajnje vrijeme da se ukrcamo u arku, koju predvodi Martin Raguž, jer "moćni“ Titanik će uskoro doživjeti brodolom.

"Nama su uvijek drugi krivi, od Sarajeva, preko međunarodne zajednice do Banja Luke. Ko nam je kriv u zapadnoj Hercegovini?“, upitao je Raguž, kazavši kako je vrijeme da se podvuče crta pod politike koje bježe od vlastite odgovornosti i polaganja računa.

"Preuzmimo odgovornost za našu zemlju, vrijeme je da gradimo pravedniju budućnost za sve nas, jer naša zemlja i naši ljudi to zaslužuju", zaključio je Raguž pozvavši sve prisutne da izađu na izbore i odluče između europske i bolje Bosne Hercegovine, koju nudi HDZ 1990 ili slobodnog pada u kojem se nalazimo.

Veličanstven skup, prepuna dvorana i potpora koju artikulira Martin Raguž i HDZ 1990, činjenice su koje govore kako je Ljubuški odlučio podvući crtu, saopšteno je iz HDZ-a 1990.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: