BiH
0

HDZ 1990 u Gornjem Vakufu predstavio program i kandidate

Klix.ba
U Gornjem Vakufu/Uskoplju sinoć su predstavljeni program i kandidati HDZ-a 1990.

Manifestacija je započela intoniranjem himni te minutom šutnje za one koji su dali živote u odbrani naše zemlje, sve preminule članove HDZ-a 1990, preminulog člana Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Ivana Čeke, kao i preminulog predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

"Lista HDZ-a 1990 ima kvalitet i kredibilitet za preuzimanje odgovornosti, kako bi našu zemlju povela u bolju budućnost na čelu sa predsjednikom Martinom Ragužem", kazao je nositelj liste za državni Parlament Drago Džambas.

Ljuban Herceg, kandidat za Parlament FBiH kazao je da je vrijeme "da podvučemo crtu i kažemo 'dosta' politikama koje su, kako hrvatski tako i druge narode i sve ljude u ovoj zemlji odveli u ponor".

"Vrijeme je da stvaramo nova radna mjesta kako bi se ovdje kvalitetno živilo i uspješno radilo", zaključio je Herceg pozivajući stanovnike Gornjeg Vakufa da izađu na izbore i izaberu najbolje.

Kandidatkinja za Kantonalnu skupštinu SBK, Mateja Gadža, je naglasila kako je HDZ 1990 spreman preuzeti odgovornost i povesti ovu zemlju u bolju i sretniju budućnost.

Nositelj liste HDZ-a 1990 za Skupštinu SBK, Anto Bilić, je predstavio koncept i viziju HDZ-a 1990.

"Bosna i Hercegovina je trenutno sama u podzemnoj željezničkoj stanici, posmatrajući vozove koji prolaze a zovu se Evropska unija. Posljednji voz se zove HDZ 1990, stoga je vrijeme da prepoznamo trenutak i iskoristimo posljednju priliku", rekao je Bilić.

Prisutnima se obratio i predsjednik HDZ 1990 i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Martin Raguž, kazavši da je BiH zemlja svih naroda i ljudi koji u njoj žive.

"Ne dopustimo da ovo 'vrelo' presuši", kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vizija HDZ-a 1990 dobila podršku Evrope.

"Rekao sam to u Briselu, a poručit ću i sa ovoga mjesta: Moguća je i biti će evropska, demokratska, multietnička Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj ravnopravno žive svi narodi i ljudi", kazao je predsjednik Raguž, te dodao:

"Ozdravljenje ukupnih odnosa mora započeti od politike, vrijeme je da podvučemo crtu pod loše politike", kazao je Raguž stavljajući akcent kako je aktualna politika privredno ozračje srozala na minimum, ističući činjenicu kako je u 2014. godini investirano svega 60 miliona KM, što je poražavajući podatak.

"Idemo u Europu dovesti investicije", zaključio je predsjednik Raguž.