Fotokonkurs Moja slika Sarajeva
0

"Pravoslavna crkva & Sarajevo Holiday Market" najbolja fotka

Sarajevo-x.com
Najbolja fotografija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Najbolja fotografija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
U saradnji sa fotokonkursom Moja slika Sarajeva i firmom Olympus d.o.o. koja je već dodijelila šest nagrada za najbolje fotografije konkursa Moja slika Sarajeva, izabrana je najljepša fotografija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Fotografija pod nazivom "Pravoslavna crkva & Sarajevo Holiday Market" je, prema odluci posjetitelja stranice www.mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja prijavljena na podtakmičenje "Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market".

Autor fotografije je Almir Dželihodžić iz Sarajeva, koji je osvojio vrijednu nagradu koju je osigurala firma Olympus - Gift Pack Model VG-110 sa 12 megapixela, 4x širokokutnim optičkim zoomom, VGA videozapisom, ali i brojnim drugim izvrsnim tehničkim specifikacijama, koji će mu biti uručen sa torbicom i memorijskom karticom.

Podtakmičenje "Uslikaj svoj Sarajevo Holiday Market" trajalo je do 15. januara 2012. godine, odnosno do kraja Marketa, do kada su autori/ce mogli slati svoje fotografije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa putem web-stranice www.mojaslikasarajeva.net.

Podsjećanja radi, Moja slika Sarajeva je projekt koji su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i posjetitelja. To je projekt kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji ovog grada kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet konkurs za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web-stranici www.mojaslikasarajeva.net koja je dinamična i snažno povezana sa društvenim mrežama pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Nedavno je izabrana i najbolja fotografija za mjesec decembar 2011. godine, a kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji će autori biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je osigurala firma Olympus BH. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na stranici Facebook grupe “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na portalu Sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici konkursa, ali i 30 najuspjelijih radova. Radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta “Moja slika Sarajeva” podržali su: USAID-SIDA Firma projekt, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i Sarajevo-x.com.

Informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.

Sve informacije o fotokonkursu Moja slika Sarajeva dostupne su na web-stranici www.mojaslikasarajeva.net, kao i na Facebook stranici Moja slika Sarajeva.