HSP BiH
0

"Pravaštvo nije Ante Pavelić, Vlajki kalja naš ugled"

Sarajevo-x.com
Vlajki: Potpredsjednik Republike Srpske
Vlajki: Potpredsjednik Republike Srpske
Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine s indignacijom odbacuje zlonamjerne i neistinite optužbe, kako kažu u saopćenju, "neobičnog Hrvata“, dopredsjednika Republike Srpske Emila Vlajkija, "kojima pokušava okaljati čast pravaštva i ugled Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine".

"Pravaštvo nisu Hitler, ni Mussolini, a svakako nije niti Ante Pavelić. Pravaštvo znači nikada ne izdati svoj narod, nikada ga ne prodati, voljeti ga iznad svega. Onaj tko osjeća toliku ljubav prema svome narodu, ne može mrziti druge. Svoje volimo, druge poštujemo. Gospodin Vlajki zna, možda, ponešto o ljubavi prema narodu, ali, nažalost, on vrlo malo zna o ljubavi prema narodu kojemu, navodno, pripada. Taj se čovjek svom svojom 'intelektualnom veličinom' uzdiže u obranu svega srpskoga, pa čak i kada je to srpstvo na štetu hrvatskog naroda. Kao što je nekada podržavao genocidnu Miloševićevu politiku, tako danas brani i njezin izravni produkt Republiku Srpsku", stoji u saopćenju.

U HSP-u se osvrću na Vlajkijeve riječi kako će pomoći Dodiku u obrani srpstva, "te još odlučnije poručuje Hrvatima iz Srednje Bosne i Posavine kako trebaju i moraju biti osuđeni na propast. Njihov opstanak, taj uvaženi gospodin Vlajki, naziva maksimalističkim zahtjevima pojedinih hrvatskih političara (nije nas morao nazvati pojedinima, slobodno je mogao kazati HSP BiH) i jasno poručuje da Hrvati trebaju biti svedeni na tri županije u Hercegovini", kaže se u saopćenju iz ove stranke.

Hrvatska stranka prava BiH, navodi se dalje u saopćenju, odlučna je dati svoj doprinos u jačanju Bosne i Hercegovine, kao i njezinom putu ka euroatlanstkim integracijama, gospodarskom oporavku, čišćenju od korupcije i kriminala i, napose, izjednačavanju položaja hrvatskog naroda s preostala dva konstitutivna naroda.

"Destruktivna politika određenih visokopozicioniranih osoba i grupacija u BiH, kao i 'gebelsova propaganda', ne mogu naškoditi onima koji imaju časnu prošlost i jasan cilj. Hrvatska stranka prava BiH je konzervativna i tradicionalna, ali je jednako tako moderna i proeuropska", stoji u saopćenju.