Alternativni klub Trebinje
0

Pozvao građane da se ne odazivaju na miting podrške Božidaru Vučureviću

FENA
Alternativni klub Trebinje saopćio je da je danas u 15.00 sati na frenkvencijama radio Trebinja opet vršen pritisak na istražni postupak protiv optuženog za ratne zločine Božidara Vučurevića, te da su to činili vladika Grigorije, Opštinski odbor Demokratske Partije Trebinje i izvjesni Rajko Gnjato.

Iz ovog kluba navode da je sve rađeno pod jurisdikcijom direktora radio Trebinja Đorđa Vučinića, također optuženog za ratne zločine.

Alternativni klub Trebinje napominje da SDS najavljuje za subotu, 9. aprila Miting podrške Božidaru Vučureviću na Trgu Slobode u Trebinju, ocjenjujući to nedopustivim s obzirom da je Vučurević u estradicionom i istražnom postupku.

Iz Kluba najavljuju će podici krivične prijave protiv 43 osobe, koje su već opstruirale procesne radnje koje provode pravosuđa Srbije u koordinaciji s kolegama iz Hrvatske.

Istovremeno, Klub poziva građane Trebinja da se ne upuštaju u krivično djelo podrške optuženom za ratne zločine, i da ne nasjedaju na političke floskule da su se građani Trebinja borili za Božidara Vučurevića, pa su dužni da ga brane i na ove zakonski sankcionisane načine.

"Alternativni klub Trebinja upozorava sve one koji su u zabludi da Božidar Vučurević nije personifikacija srpstva ni pravoslavlja, već naprotiv personifikacija zločina, kriminala i govora mržnje, te žestokog primitivizma i neimaštine, koja je plod njegovog lopovluka kao i lopovluka cijelog kriznog štaba Opštine Trebinje", navodi se u saopćenju.