{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"

S
7.10.2010. u 13:48
0
14
"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"
0
"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, danas se u Sarajevu sastao sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH, Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Ambasador Bocan-Harčenko je čestitao na pobjedi SDP-a i izrazio punu podršku formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme Bosnu i Hercegovinu uvesti u Evropsku uniju.

Predsjednik SDP-a se zahvalio na podršci i čestitkama i tom prilikom izrazio spremnost SDP-a za formiranje vlasti na temelju programa promjena i pravljenja države po mjeri svakog čovjeka. Lagumdžija je informisao ambasadora Bocan-Harčenka da je Rusija jedan od garanta Dejtonskog sporazuma i da očekuje da Rusija, kao i ostale članice PIC-a, osiguraju njegovo potpuno poštovanje.

Lagumdžija je naglasio da SDP poručuje svima u BiH da neće pristati na formiranje vlasti samo radi raspodjele fotelja, i da se buduća vlast u BiH mora zasnivati na pet politika SDP-a koja su dobila najveće povjerenje na izborima 3. oktobra.

Također, Lagumdžija je naglasio da su građani na izborima dali glasi za ujedinjenje BiH koje je preduslov za stabilizaciju ekonomije i stvaranje novih radnih mjesta. U tom smislu, Lagumdžija je naglasio da je potrebno dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom na adekvatan način, što do sada nije bio slučaj.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: