{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"

S
7.10.2010. u 13:48
0
14
"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"
0
"Potrebno je dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom"
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, danas se u Sarajevu sastao sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH, Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Ambasador Bocan-Harčenko je čestitao na pobjedi SDP-a i izrazio punu podršku formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme Bosnu i Hercegovinu uvesti u Evropsku uniju.

Predsjednik SDP-a se zahvalio na podršci i čestitkama i tom prilikom izrazio spremnost SDP-a za formiranje vlasti na temelju programa promjena i pravljenja države po mjeri svakog čovjeka. Lagumdžija je informisao ambasadora Bocan-Harčenka da je Rusija jedan od garanta Dejtonskog sporazuma i da očekuje da Rusija, kao i ostale članice PIC-a, osiguraju njegovo potpuno poštovanje.

Lagumdžija je naglasio da SDP poručuje svima u BiH da neće pristati na formiranje vlasti samo radi raspodjele fotelja, i da se buduća vlast u BiH mora zasnivati na pet politika SDP-a koja su dobila najveće povjerenje na izborima 3. oktobra.

Također, Lagumdžija je naglasio da su građani na izborima dali glasi za ujedinjenje BiH koje je preduslov za stabilizaciju ekonomije i stvaranje novih radnih mjesta. U tom smislu, Lagumdžija je naglasio da je potrebno dinamizirati ekonomsko partnerstvo sa Ruskom Federacijom na adekvatan način, što do sada nije bio slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: