Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovim nepotrebnim amendiranjem Aneksa 4, postize se doista odbacivanje Presude Svjetskog suda kojom je Republika srpska presuđena kao genocidna tvorevina jer su njene oružane strukture, vojska i policija, počinile genocid u Srebrenici, što je sasvim dovoljno da RS bude nelegalna, tj. genocidalna tvorevina. Ujedno je ovo akt preduhitrenja suđenja Radovanu Karadžiću, u kojem je Karadžić kao predsjednik i osnivač RS već sada optužen za 11 lokacija (općina?) u kojima je on kao predsjednik RS počinio tj. predvodio genocid - a svi znamo da genocid nije zločin jedne osobe, nego je to zločin struktura, tj. para-državne tvorevine RS i državne tvorevine SR Jugoslavije.
Usvajanjem amndmana za Brcko veleizdajnici BIH cine slijedecu veleizdaju: 1. Ratifikuju ilegalni dejtonski Ustav, legalizujuci genocidnu tvorevinu tzv. RS, odobravaju metode genocida i zlocine na kojima je nastala i svrstavju sebe u saucesnike genocida i rusitelja legalnog ustavnog poretka Republike BiH. 2. Omogucavaju velikosrpskom projektu da potpuno legalno raspise referendum za otcjepljenje teritorije Republike BIH na kojoj su prethodno izvrsili etnicke progone, genocid, porusili dazmije i stvorili na stotine masovnih grobnica gradjana Republike BIH koji su tu zivjeli. 3. Dajuci teritoriju Distrikt Brcko u \"vlasnistvo\" entiteta omogucavaju teritorijalno spajanje dijelova genocidne tvorevine tzv RS, praveci od nje teritorijalnu cjelinu 4. Olaksati odbranu Radaovana Karadzica za zlocine, genocid i agresiju jer ce usvajanjem ovih amdmana on imati argument da se sva tri konstitutivna naroda slazu ( i da su se slagala u proslosti) oko podjele i rusenja bosanske drzave.
gosp. Potocnik, prijedlog je jako dobar. Gradovi mogu biti i ovakvi i onakvi, pa biraj gdje ces zivjeti. Grad bi bio fakticki ko regija, odlicno!