BiH
0

FOTO / Postavljene nove klupe u Vilsonovom šetalištu

Sarajevo-x.com
Radnici firme "Interklima" iz Sarajeva su krajem protekle godine završili radove na postavljanju novih klupa duž jedne strane Vilsonovog šetališta, na dijelu koji pripada općini Centar.

Tom prilikom su postavili 16 komada klupa, čija je konstrukcija izgrađena od nehrđajućeg "Inox" čelika, u kombinaciji sa sjedištima od hrastovog drveta, što im daje veliku otpornost na vanjske uticaje i uljepšavaju izgled šetališta.

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je provela tendersku proceduru odabira firme za nabavku i montažu parkovskih klupa, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, vodeći računa da se nove klupe vizuelno i estetski uklope sa postojećim klupama, koje je prethodno postavila Općina Novo Sarajevo na drugom dijelu Vilsonovog od mosta Hamdije Čemerlića do mosta Ars Aevi.
Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM. Ovim je okončan projekat uređenja Vilsonovog šetališta. Popločavanje šetališta je završeno tokom 2009. godine u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, kojom prilikom su postavljene nove ploče od jablaničkog kamena na obje strane Vilsonovog šetališta između mosta Hamdije Čemerlića do Vrbanje, saopćeno je.