{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici Parlamenta FBiH o dopuni Zakona o izvršenju budžeta

F
1.4.2014. u 08:40
2
10
Poslanici Parlamenta FBiH o dopuni Zakona o izvršenju budžeta
2
Poslanici Parlamenta FBiH o dopuni Zakona o izvršenju budžeta
Parlament FBiH
Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je zakazana za danas, poslanici bi se po hitnom postupku trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o izvršavanju budžeta FBiH za 2014. godinu.
Dopune ovog zakona utvrdila je Federalna vlada, a one se odnose na to da se u Zakonu u članu 41. stav 3. tačka a, iza riječi "Federacije BiH" dodaju riječi "ili, u slučaju spriječenosti, osoba koju ovlasti Vlada".
Predložena dopuna Zakona omogućila bi da se u slučaju vanrednih okolnosti zadrži kontinuitet u izmirenju obaveza Vlade FBiH te, shodno tome, u slučaju spriječenosti ministra finansija Vlada FBiH ovlasti osobu koja će to uraditi.

Zbog hitnosti donošenja ove dopune Zakon je u proceduru upućen po hitnom postupku u formi prijedloga.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u entitetu Republika Srpska i Brčko Distriktu BiH kojim se uređuju uvjeti, način i postupak za ostvarivanje i korištenje prava stečenih na osnovu federalnih zakona i drugih propisa povratnika u entitet RS i Brčko Distrikt BiH iz oblasti socijalne zaštite i zaštite porodice s djecom, branilačko-invalidske zaštite, zdravstvene zaštite i prava iz oblasti poreza na dohodak.

Prava iz ovog zakona mogu ostvariti osobe koje su se dobrovoljno vratile i prijavile prebivalište u mjestu prijeratnog prebivališta (do 30. aprila 1991. godine) u entitetu Republika Srpska i Brčko Distriktu BiH i koja su imala prebivalište ili boravište u FBiH, po osnovu statusa raseljene osobe.

Po hitnom postupku trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: