Sarajevo
0

Posađena živa ograda uz šetnicu na Obali Maka Dizdara

Klix.ba
Nakon nedavno završene sanacije i uređenja šetnice na Obali Maka Dizdara, projekta u koji je Općina Centar uložila gotovo pola miliona maraka, na red je došlo i hortikulturno uređenje tog lijepog sarajevskog šetališta.

Projekt hortikulturnog uređenja urađen je u sklopu realizacije Programa uređenja manjih javnih površina na području središnje sarajevske općine u 2012. godinu koji se finansira sredstvima općinskog budžeta.

Radnici komunalnog preduzeća "Park" su uklonili samoniklo grmlje, izvršili rekonstrukciju zelenih i drugih površina uz šetnicu gdje su posadili grmlje bjelogorice i crnogorice a ovih jesenjih dana, kako je i planirano, sade živu ogradu u dužini 310 metara. U okviru projekta hortikulturnog uređenja šetnice na Obali Maka Dizdara postavljeno je proteklog mjeseca deset parkovskih klupa sa naslonom i šest kanti za otpatke sa ugrađenim pepeljarama.

Obnovljena i lijepo uređena šetnica na Obali Maka Dizdara čini ambijentalnu cjelinu sa novim pješačkim mostom "Festina lente" kod Akademije likovnih umjetnosti u čiju izgradnju je Općina Centar uložila dva miliona maraka, navedeno je u saopćenju za javnost.