{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posađena živa ograda uz šetnicu na Obali Maka Dizdara

18.10.2012. u 14:56
0
12
Posađena živa ograda uz šetnicu na Obali Maka Dizdara
0
Posađena živa ograda uz šetnicu na Obali Maka Dizdara
Nakon nedavno završene sanacije i uređenja šetnice na Obali Maka Dizdara, projekta u koji je Općina Centar uložila gotovo pola miliona maraka, na red je došlo i hortikulturno uređenje tog lijepog sarajevskog šetališta.
Projekt hortikulturnog uređenja urađen je u sklopu realizacije Programa uređenja manjih javnih površina na području središnje sarajevske općine u 2012. godinu koji se finansira sredstvima općinskog budžeta.

Radnici komunalnog preduzeća "Park" su uklonili samoniklo grmlje, izvršili rekonstrukciju zelenih i drugih površina uz šetnicu gdje su posadili grmlje bjelogorice i crnogorice a ovih jesenjih dana, kako je i planirano, sade živu ogradu u dužini 310 metara. U okviru projekta hortikulturnog uređenja šetnice na Obali Maka Dizdara postavljeno je proteklog mjeseca deset parkovskih klupa sa naslonom i šest kanti za otpatke sa ugrađenim pepeljarama.

Obnovljena i lijepo uređena šetnica na Obali Maka Dizdara čini ambijentalnu cjelinu sa novim pješačkim mostom "Festina lente" kod Akademije likovnih umjetnosti u čiju izgradnju je Općina Centar uložila dva miliona maraka, navedeno je u saopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: