{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postavljene klupe i kante za otpatke na Obali Maka Dizdara

5.9.2012. u 14:53
0
6
Postavljene klupe i kante za otpatke na Obali Maka Dizdara
0
Nakon nedavnog završetka sanacije i uređenja šetališta duž Obale Maka Dizdara, projekta u koji je Općina Centar uložila gotovo pola miliona konvertibilnih maraka, postavljene su nove klupe i kante za otpatke.

Zajedno sa hortikulturnim uređenjem prostora uz šetnicu, postavljanje deset klupa sa naslonom i šest kanti za otpatke sa ugrađenim pepeljarama izvršeno je u sklopu programa uređenja manjih javnih površina na području Općine Centar u 2012. godini koji se finansira sredstvima općinskog budžeta.

Urađena je rekonstrukcija zelenih i drugih površina uz šetnicu, nasipanje plodne zemlje, sadnja grmlja bjelogorice i crnogorice, a na jesen će biti posađena i živa ograda u dužini od 310 metara.


Obnovljena i lijepo uređena šetnica na Obali Maka Dizdara čini ambijentalnu cjelinu sa novimpješačkim mostom "Festina lente" kod Akademije likovnih umjetnosti koji povezuje dvije obale Miljacke.

U projekt izgradnje pješačkog mosta Općina Centar je uložila dva miliona maraka, a rađen je po idejnom projektu čiji su autori bili tadašnji studenti Produkt dizajna na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti Bojan Kanlić, Amila Hrustić i Adnan Alagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: