{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi, ostalo vas ne zanima

3.10.2013. u 10:36
989
267
Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi, ostalo vas ne zanima
989
Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi, ostalo vas ne zanima
Prije dva dana počeo je popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini. Već na samom početku rada na terenu popisivači su naišli na mnogobrojne probleme.
Dok im pojedini građani ne žele otvoriti vrata, drugi popisivačima ostavljaju poruke na ulaznim vratima o tome kako se izjašnjavaju i da nema potrebe da ulaze u njihovo domaćinstvo.

Mnogi vjeruju da se u popis ušlo potpuno nespremno, što govori i činjenica da se nije osigurao prostor za skladištenje popisnog materijala, čime su ugroženi privatni podaci popisanih građana

Iz Koalicije Jednakost, koja okuplja nekoliko nevladinih organizacija, poručili su javnosti da je ovakvim nezakonitim postupanjem u potpunosti uništen kredibilitet i legitimitet, ali i sama legalnost popisnog procesa, te da nisu ispunjeni neophodni uslovi da bi se rezultati popisa mogli smatrati validnim.

Oni su pozvali građane i građanke da odbiju daljnju saradnju u popisnom procesu, sve dok se ove, kako su naveli, skandalozne greške ne isprave i o tome javnosti predoče dokazi nadležnih institucija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: