Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nove generacije ne bi trebalo trovati fašizmom a onima koji su pak otrovani fašizmom za protuotrov ne bi trebalo servirati komunizam. Probalo se, nije išlo. Milijuni i milijuni žrtava su to potvrdili.
Potpisujem
@macak mali Tinejdžerska prepucavanja ili ne, sigurno ti se dogodilo da s nekim u razgovoru upadneš u ideološku zamku pa se tako određeni stavovi okarakteriziraju, htio ti to ili ne, kao lijevi ili desni. Stoga je potrebno napraviti otklon i od jednog i od drugog jer zaista kad se sabere, nijedno nije donijelo ništa dobroga čovječanstvu. Povijesne činjenice su neosporive.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
"postoje dve kategorije fašista - fašisti i anti-fašisti" - Enio Flajano, italijanski pisac.
postoje dvije vrste ljudi - oni koji znaju nesto sami skontati i oni koji samo znaju nauciti misli drugih napamet.
kako neko povezuje sdp i antifašizam idi malo škola knjiga malo mani se dnevnika svo obrazovanje mu iz dnevnika jbt
svaki fašista je čka.. !!!
smrt fašizmu!!!!! antifašista
Svaka čast i partizanima i tadašnjim komunistima, koji su bili nosioci antifašističke borbe, svidjelo se to nekom ili ne. Ali Grebo, profesore, oktobarska revolucija ... Lenjinova ujdurma, finansirana milionima njemačkih maraka u zlatu iz carske kase ... poguraše ga i funtama i dolarima ... gradjanski rat ... 5 mil mrtvih, ponajviše od gladi ... kolektivizacija i pljačka ... vadiona NEP ... Spomeni sve drugovima ako već nisi smio spomenuti kad su drugovi bili na vlasti.
pa di ste danas ultraski p.icici, nesto mi se usutili, a? udarate samo kad vas ima barem desetak na jednog, i to nenaoruzanog, naravski. a i za to se pripremate par dana, treba iskupiti m.uda i za to... lijepo li je bilo danas u osuncanom mostaru vidjeti kolonu autobusa, a niko ne smije ni da pisne... pa ima li igdje na svijetu hrabrog fasiste, ili su samo ovi nasi ovdje ovako kukavni pa samo po noci tucaju kamen na partizanskom...
Meni se cini kad briselska diktatura popusti muslimane da smo mi komunisti slijedeci na redu...
Hajmo pronaci sva groblja nacionalista, njihove familije smrldjive, nepismene, i hajmo ih iskopat i posrat se kolektivno u usta njihovih lobanja. Zatim, pronadjemo zive nacionaliste i poseremo im se u usta retardirana. Nadjemo im i uzu i siru familiju i ko god je neki tip nacionaliste, otkinemo mu donju vilicu i free style se seremu mu ili njoj u grkljan. Hajmo ljudi!
Prije ce bit nuklearni rat no Oktobarska vol.2... Nije niko budala vise... Smrt narodu,sloboda komunizmu ;)
Ma dajte molim vas iz Mostara nam se salju poruke antifasizma, iz jednog Mostara koji je toliko podijeljen i od jednog hrvatskog naroda koji predstavlja najveci fasizam na ovim prostorima, fakat moras bit glup
Puno potrebnija je francuska revolucija.
Podrzavam ujedinjen Mostar.SMRT NACIONALIZMU I FASIZMU !!!
Sta radikalni Bosnjaci, Srbi i Hrvati imaju zajednicko?Pa niti jedni ne vole Tita i Jugu. Sto?Pa zato sto svoj nacionalizam nisu mogli ispoljavati i na racun toga krasti i u djela sprovoditi svoj primitivizam. Evo, ako ce vas mrznja prema Titu i "komunjarama" ujediniti, udruzite se pa napravite drustvo boljim, pocnite od toga nesposobnjakovici.
By late 1943, 70% of the Partisans in Bosnia and Herzegovina were Serb and 30% were Croat and Muslim.[67] At the end of 1977, Bosnian recipients of war pensions were 64.1% Serb, 23% Muslim, and 8.8% Croat. *Chant, Christopher (1986). The encyclopedia of codenames of World War II *Sorbonne Université
Nabili 30% kad su Njemcima krenula kola niz brdo nakon Staljingrada. :)
@0trov I to 30 % kombinovanim snagama . :) hahah
Zapadni "Mostar" pred evakuacijom, već su spakovali po tablu slanine i obukli planinarske gojzerice.