Komentari (427)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast. Drzava ste u drzavi 🤷🏻‍♂️
Interesuje me do koje starosne dobi dijete će se isplaćivati ovaj iznos. Pola godine, godinu?
..starosne dobi djeteta
PRIKAŽI ODGOVORE (22)
Ovo je za pohvale.
Sta je za pohvale? Ovo je sramota! Neko napravi dijete i ocekuje da mu ga neko hrani?!??! Ma daj ba!
Do godine povećan natalitet Bošnjaka 💪
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zna li neko objasniti dio "ukoliko je u tekućoj godini prosječna plaća utvrđena u skladu sa članom 13. st. (1), (2) i (3) ovog zakona manja od prosječne plaće u Federaciji Bosne i Hercegovine".
Koja ravnopravnost u cijeloj BiH i ne cudi me da je blizu raspada
Ljudi radujte se dobrim vijestima I nedajte ovim uljezima da podcjenjuju napredak....Bice bolje svakome, do nas je , moramo traziti veca prava I biti ujedinjeni!
Ima tu ogromna rupa u tom zakonu - sace se iz cijele zemlje prijavljivati u Sarajevu da dobiju pare, a posebno iz smrdske
Eh sada da su porodilje iz drugih kantona ,njihovi muževi te familije pametne pa na ulicu proteste. I samo tražite samofinansiranje kantona! Pa da onda vidimo koliko ce kome bit para😉. Ali sve dok tako ne bude neka nas j... Raja iz šehera ipak su oni najveći i najbitniji građani ove nakarade od države!
U raji iz šehera je najmanje raje iz šehera. Preko 97% ih je iz Istočne Bosne, prema tome ne kakite nego dođite jednom u životu da se uvjerite sami. Kakva crna raja. Nema toga odavno.
nek retroaktivno uplate svim porodiljama za 2021., a nek i drugi kantoni donesu sličan zakon kojim bi napravili razliku između nezaposlenih i zaposlenih porodilja
Tugo moja a ostali kantoni? Prebacite sta para vise nego sto je dogovoreno i u ostale kantone i tamo su majke.
Ima li kakva fina bez posla, da joj napravim dijete, podijelicemo milju fifty-fifty:)))A pravim lijepu djecu, uspjeh zagarantovan:)))
Svi u Sarajevo 😁
2 stvari jos vise zena ce doci sad u sarajevo samo da se porode. i u rsu je stanivukovic srbski heroj obeco 25o maraka
A ovi što se smiju ovom su isti ovi što podržavaju režim pod čijom je palicom, barem u TK, dječiji doplatak bio 20 maraka.
Da li neko zna koji su uvjeti za dobijanje naknade ? Da li porodilja mora biti prijavljena u Kantonu Sarajevo najmanje godinu dana ili je jedino bitno da se dijete rodi u Sarajevu ?
bit će tamburanja
kako ostvarit ovo ?! ja i onako imam problema be primam ni porodilj u naknadu ni doplatak zbog divnih poslodavaca :/
Eto pola Olova u sarajevo...