|

"Politički zastoj posebno pogađa najugroženije kategorije stanovništva"

"Politički zastoj posebno pogađa najugroženije kategorije stanovništva"
0
F
FENA
9.2.2011. u 18:26
1
komentara
0

dijeljenja
"Politički zastoj posebno pogađa najugroženije kategorije stanovništva" Valentin Inzko
Najugroženije kategorije stanovništva su posebno teško pogođene neuspjehom političara da formiraju novu vlast, rekao je danas visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko na sastanku sa predstavnicima Udruženja neratnih invalida FBiH.
Obraćajući se predsjedniku Udruženja neratnih invalida FBiH Zijadu Arapčiću, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je izrazio punu podršku inicijativama usmjerenim ka zapošljavanju najranjivijih kategorija bh. društva.

U isto vrijeme, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je također naglasio da nastavak političkog zastoja oko formiranja vlasti suviše često šteti konstruktivnim i pozitivnim inicijativama.

“Neostvarivanje napretka u formiranju vlasti će imati ozbiljne posljedice, što uključuje i finansijske implikacije,” rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU.

Dok je stopa nezaposlenosti i dalje veoma visoka - zvanično iznad 43 posto - te dok polovina stanovništva živi na ili ispod granice siromaštva, ugrožene se kategorije stanovništva, kao što su invalidi, nalaze u posebno teškoj situaciji, izjavio je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU.

“Odgovornost osoba koje su izabrane u oktobru 2010. godine je da počnu raditi ono što je neophodno da se konačno prekine politički zastoj te da počnu poboljšavati uvjete života u BiH, posebno najugroženijih kategorija stanovništva,” rekao je Inzko, saopćeno je iz OHR/EUSR-a.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...