BiH
18

Policija pronašla vlasnika automobila koji je koristio napadač na Kukića, ali ne i napadača

Piše: E. G.
Slavo Kukić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Slavo Kukić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Mostarska policija još uvijek traga za napadačem koji je jučer u poslijepodnevnim satima brutalno pretukao akademika i univerzitetskog profesora Slavu Kukića u njegovom kabinetu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Prilikom napada na Kukića, napadaču je ispao ključ od automobila i ostao na podu kabineta, nakon čega ga je profesor predao policiji.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da je policija pronašla automobil i vlasnika automobila kojem pripadaju ključevi, ali da "po svoj prilici, on nije napadač".

"Policija još uvijek radi na razotkrivanju napadača", kazao je za Klix.ba Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK.

Na naše pitanje da li se možda radi o tome da je napadač ukrao vozilo čiji su ključevi u momentu napada bili kod njega, Bošnjak je kazao da policiji nije bilo prijavljeno da je vozilo ukradeno.

Profesor Kukić je jučer novinarima kazao da se nada kako će počinitelj biti pronađen, ali da nije problem samo u njemu već u, kako vjeruje, naručiteljima ovog napada. Dodao je da njih treba tražiti među onima koje kritikuje u posljednjih 20 godina.

Kukić je kazao da je siguran da iza napada na njega stoji politika i oni kojima su zasmetale njegove izjave o ratnom zločincu Dariju Kordiću.