BiH
15

Kukića teško pretukao zaštitar?

Klix.ba
Slavo Kukić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Slavo Kukić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Muškarac koji je jučer brutalno napao i pretukao prof. dr. Slavu Kukića, a koji se danas predao mostarskoj policiji je zaštitar jedne od poznatijih zaštitarskih agencija iz Mostara, saznaje Klix.ba.

Riječ je o izvjesnom Sušcu iz Bijelog Polja kod Mostara. On je Kukića napao, navodno, zbog kritičkih izjava u vezi s dočekom osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

Radi se o muškarcu koji se preziva kao i vlasnik vozila čiji su ključevi pronađeni u kabinetu profesora Kukića nakon napada.

U MUP-u HNK još uvijek nisu spremni potvrditi navedena saznanja, a prije organiziranja prepoznavanja napadača od profesora Kukića, žrtve napada.

"Napadač je najvjerojatnije rođak od osobe čije je vozilo jučer pronađeno i koje se povezivalo s cijelim slučajem. Slučaj je riješen u roku od 24 sata. Policija je, inače, s lica mjesta uzela mnogo stvari, od mobitela do ključeva od vozila, tako da napadač nije imao što drugo uraditi već da se preda", zaključio je u izjavi medije načelnik PU Mostar Draženko Miletić.

"On je postao svjestan da mi imamo dovoljno dokaza koji će nas ipak dovesti do njega i sam se predao", kazao je za Klix.ba Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK.

Napadač se predao u Policijskoj upravi Mostar.

Prema neslužbenim informacijama, pritisak na zaštitara da se preda izvršio je vlasnik zaštitarske agencije u kojoj je on radio, a da bi se isključila bilo kakva povezanost napada s tom agencijom.

Tužilac će sada organizirati radnju prepoznavanja u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku i onog momenta kada to bude završeno i budu utvrđene sporne činjenice, onda će javnosti ponuditi cjelovitu informaciju.