BiH
391

Profesor Slavo Kukić pretučen u svom kabinetu na fakultetu u Mostaru

Piše: E. G.
Slavo Kukić (Foto: Klix.ba)
Slavo Kukić (Foto: Klix.ba)
Prof. dr. Slavo Kukić pretučen je danas u svom kabinetu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i od članova porodice profesora Kukića.

Muškarac koji je napao Kukića ušao je nasilno u njegov kabinet i nanio mu teške povrede. Osobe bliske Kukiću su nam potvrdile da on ima teške povrede glave i ostalih dijelova tijela te da su mu ljekari morali šivati glavu.

"Nešto iz 15 sati Kukić je palicom napadnut u svom kabinetu. Prema opisu, policija traga za muškarcem visokim 185 centimaetara, koji je bio obučen u crnu majicu", kazao je Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK-a.

Kako nezvanično saznajemo, motiv napada na profesora Kukića mogle bi biti izjave koje je proteklih dana davao u medijima, a u vezi sa ratnim zločincem Darijem Kordićem.

Srećko Bošnjak je za Klix.ba potvrdio da policija ima saznanja o automobilu kojim je počinitelj pobjegao sa mjesta događaja.

"Imamo podatke o vlasniku toga vozila te utvrđujemo ko je njime upravljao u momentu napada. Još uvijek počinitelj nije priveden", rekao nam je Bošnjak nešto prije 18 sati.