{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokušali unijeti kopirane glasačke listiće u Travniku

A
7.10.2012. u 17:23
2
15
Pokušali unijeti kopirane glasačke listiće u Travniku
2
Pokušali unijeti kopirane glasačke listiće u Travniku
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Mreža nevladinih organizacija (NVO) "Karika" upozorava na broje propuste u radu biračkih odbora diljem Bosne i Hercegovine, javlja dopisnik agencije Anadolija.
Mreža za podršku građanskom nadgledanju izbornog procesa „Karika“ koja okuplja deset nevladinih organizacija iz cijele Bosne iHercegovine saopćila je da su tokom izbornog jutra birački odbori i stranački posmatrači "nastavili s ranijom praksom neznanja i neodgovornost prema biračima“.

"Kašnjenja u otvaranju biračkih mjesta evidentirana su na više od 30 biračkih mjesta u Prijedoru, Foči, Trebinju, Travniku, Livnu, Gradišci, Zenici i Banjaluci“, izjavila je na konferenciji za novinare Murisa Marić predstavnica udruženja građana Don iz Prijedora

Na uzorku od 14 općina u BiH, kazala je Marić, od 234 posmatrana biračka mjesta, svega 20 posto biračkih odbora radi svoj posao prema uputstvima Centralne izborne komisije (CIK).

Dodala da se ponavlja situacija, kao i na prethodnim izborima, da biračka mjesta nisu odgovarajuće uređena. To je posebno naglašeno u Trebinju i Prijedoru, a na jednom od biračkih mjesta građanskom posmatraču, iako je bio uredno prijavljen, nije dozvoljen pristup.

"Na ovim izborima posebno zabrinjava činjenica da stranački predstavnici nisu uklonili svoja obilježja u gotovo svim gradovima u kojima izbore posmatraju nestranački posmatrači", kazala je Marić.

Iz "Karike" su upozorili da je najveći incident zabilježen na jednom biračkom mjestu u Travniku, gdje je jedna osoba pokušala da unese kopirane glasačke listiće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: