{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokažite djetetu da je voljeno

S
22.10.2010. u 10:19
0
0
Pokažite djetetu da je voljeno
0
U novom izdanju, ponovo govorimo o odgojnim sugestijama. Pedagog vas savjetuje da pokažete djetetu da je voljeno.


Dijete koje se osjeća voljeno, osjeća se i sigurno, izgradit će samopouzdanje, a tada odgojna civilizacija kreće u pravom smjeru. Toplina doma igra važnu ulogu u odrastanju. Povjerenje u odgoju djece ima veliki značaj. Ono se stiče, izgrađuje od samog početka. Od porodice, pa do škole. U socijalizaciji, važno je i povjerenje među vršnjacima.

Škola nadograđuje radne navike djetetu. One su vrlo bitne, jer kroz rad djeca mogu mnogo pokazati, dokazati svoje sposobnosti, mogućnosti, talente i ličnost. Ne namećite djeci svoje viđenje, želje i ambicije, već podržite one sklonosti koje ispoljava.

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: