{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kad razgovarate s djecom budite radoznali

S
19.10.2010. u 10:12
0
0
Kad razgovarate s djecom budite radoznali
0
U novom izdanju emisije govorimo o aktivnom slušanju. Aktivno slušanje je osnova komunikacije sa djecom i podrazumijeva slušanje onoga što dijete govori i osjeća.


Pedagog izdvaja nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći da naučite slušati djecu: Odlučite se da ćete ga slušati (u tim trenucima trebate samo da se posvetite djetetu, i verbalnom i neverbalnom komunikacijom), pomno ga slušajte (pritom koristite i govor tijela), podstaknite dalji razgovor ("pričaj mi još, ima li još nešto što mi želiš reći o tome"), budite radoznali i ne donosite sud prije nego što saslušate.

Na kraju, ne zaboravite da se aktivan slušalac postaje kroz praksu i vježbu. Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: