Emisija "Odličan, 5+"
0

Loša komunikacija unutar porodice se odražava na školu i društvo

Sarajevo-x.com
Kroz život i razvoj, djeca se susreću sa različitim rizicima koji vode ka neželjenom ponašanju. Kako prepoznati i odstraniti ove rizične faktore, bilo je riječi u ovoj emisiji.

Porodica je ključna u odgoju djece. Loša komunikacija unutar porodice ima velike posljedice i puno utiče na mladog čovjeka, jer on takvo ponašanje preslikava, prvo u školi, potom društvu. Potrebno je djetetu obezbijediti skladan porodični odnos. Kao mjere, pedagog vam predlaže da njegujete stabilan emocionalni odnos, privrženost, međusobno povjerenje, uključite djecu u razgovore od važnosti za cijelu porodicu, te da vaše zajedničko vrijeme bude sadržajno.

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".