|

Kvalitetnom komunikacijom se dopire do djece i njihovih osjećanja

Kvalitetnom komunikacijom se dopire do djece i njihovih osjećanja
0
S
Sarajevo-x.com
3.12.2010. u 11:16
0
komentara
0

dijeljenja
U dobrom odgoju nezaobilazna je kvalitetna komunikacija, jer omogućava roditeljima da dopru do svoje djece i njihovih osjećanja.


Pedagog zapaža da je danas veliki problem komunikacije između ove dvije strane. Ni jedni ni drugi ne znaju kako da komuniciraju s poštovanjem i iznesu svoje stavove. Komunikacija je jedna od glavnih alatki u odgoju. Komunikacija nisu samo riječi, nego i boja tona, izraz lica ili govor tijela. Da biste saznali više o ovoj temi, pogledajte novo izdanje emisije "Odličan, 5+".

Iako je projekat "Odličan, 5 plus" u potpunosti u skladu sa usvojenim akcionim planom strategije protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.