BiH
918

Pogledajte video kako policajac MUP-a RS udara fotoreportere portala Klix.ba

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policajac koji je udario fotoreportere portala Klix.ba (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas upali u redakciju portala Klix.ba i vršili pretres više od sedam sati, prilikom napuštanja objekta jedan od njih je udario dvojicu fotoreportera našeg portala.

Naši fotoreporteri su zajedno sa ostalim kolegama iz drugih medija pratili pripadnike MUP-a RS do njihovog vozila parkiranog u blizini redakcije. Policijski službenici su sa sobom nosili torbe sa oduzetom imovinom portala Klix.ba, a pri tome je jedan od njih udario dva fotoreportera.

"Dok sam snimao u hodu jedan od policajaca, koji je nosio torbu s tvrdim predmetima, namjerno me je udario. Zadobio sam povredu na glavi i ruci", rekao je jedan od naših fotografa, koji je prijavio ovaj slučaj.

Drugog fotoreportera je isti policajac udario laktom.

"Mogao je proći pored mene, ali me je bez potrebe udario laktom i odgurnuo na parkirani automobil", riječi su našeg drugog fotoreportera.

Podsjetimo, pretres prostorija koje koriste novinari portala Klix.ba policija je izvršila jer smatra da mogu pomoći u istrazi afere prisluškivanja premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.