BiH
117

Turski mediji na naslovnicama o pretresu prostorija portala Klix.ba

Piše: I. P.
Mediji u Turskoj na svojim naslovnim stranama prenose vijest o današnjim događajima u redakciji portala Klix.ba.

Portali Dunya Bulteni, HaberTurk, Fortune Turkiye, YeniAsya i mnogi drugi danas su izvijestili svoju javnost o upadu i pretresu redakcije Klix.ba od strane MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo.

"Policija je po nalogu suda izvršila pretres radnih prostorija, a zbog objavljenog snimka u kojem Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, spominje navodnu kupovinu poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske", pišu turski portali.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a RS u saradnji sa MUP-om KS, a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Specijalnog tužilaštva RS, upali su u redakciju portala Klix.ba nešto iza osam sati i i izvršili pretres prostorija.

Predvođeni Sinišom Kostreševićem, policajci su donijeli sudski nalog koji potpisuje sudija za prethodni postupak Igor Todorović, sudija Općinskog suda u Sarajevu.

Osim dokumentacije za koju smatraju da će im pomoći u istrazi, izuzeti su hard diskovi svih računara u redakciji, privatni mobiteli, USB stikovi, CD-ovi, laptopi i ostali kancelarijski materijal.